Ramai Tidak Tahu HOT DOG boleh Membunuh Kanak Kanak Dalam Beberapa Saat?

Artikel ini diambil dari Fanpage Public Health Malaysia dan telah mendapat kebenaran untuk diterbitkan semual di blog Anak Ibu. HOT DOG atau sosej merupakan sejenis makanan proses yang di ketahui mempunyai pelbagai risiko masalah kesihatan jika di ambil dengan kadar yang tinggi. Selain masalah kesihatan, Pakar Kanak Kanak menyarankan agar tanda AMARAN di letakkan di […]

Checklist Barangan Bersalin Untuk Dibawa Ke Hospital

Checklist Barangan Untuk Dibawa Ke Hospital Untuk Bersalin. Jangan Panik. Seperti biasa pasti ibu diluar sana tarikh bersalinnya makin hampir rasa risau jika ada barang-barang yang tertinggal. Anda perlu sediakan bag bersalin seelok-eloknya dua bulan sebelum anda bersalin dan jangan ambil mudah perkara ini. Menyiapkan awal keperluan untuk dibawa ke hospital sangat penting agar nanti […]

Baca Ini Dahulu Sebelum Beli Vivix Shaklee.

Mungkin ramai di luar sana pernah dengar tentang kebaikan dan keistimewaan tentang Vivix Shaklee ini. Tapi ramai juga yang baru pertama kali dengar nama produk ini. Tak mengapa. Mari saya terangkan di dalam entri ini. Apa itu Vivix Shakee dan Apa Kandungan di dalam Vivix Shaklee? Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan […]

Anak Lambat Merangkak. Tip Ini Boleh Membantu Anak Cepat Merangkak.

Anda mengalami masalah anak lambat merangkak? Sebenarnya kemampuan bayi ni untuk merangkak biasanya start umur dalam 6 bulan hingga 10 bulan. Merangkak ini adalah hendak bermulanya fasa-fasa untuk berjalan pula. Proses merangkak ni juga dapat kuatkan otot-otot tangan dan kaki untuk angkat beban dirinya juga. Tetapi setiap bayi perkembangannya berbeza juga. Ada juga yang tidak […]

Resipi Bubur Untuk Anak Anda! Anak Pasti Selera.

Mesti ibu-ibu pening apa yang makanan yang nak beri anak kita makan kan? Apa kata ibu semua cuba resipi bubur enak ini. Jika anda terlalu sibuk, apa kata hujung minggu ini cuba luangkan masa untuk cuba resipi ini. Buat dengan kasih sayang… betul tak… Ok… untuk resipi bubur anak ini anda boleh baca bahan-bahan dibawah […]

Air Kosong Untuk Bayi. Bahaya atau tidak?

“Anak kamu tu haus agaknya. Bagi minum air kosong sikit,” arah Mak Leha kepada Fatin yang baharu sahaja melahirkan bayi apabila si kecil asyik menangis sahaja. Adakah anda pernah berhadapan dengan situasi tersebut? Bayi baharu lahir hanya memerlukan susu ibu sebagai sumber makanan utamanya sahaja, mengapa perlu diberi air kosong?  Hakikatnya, bayi berusia enam bulan […]

5 Sebab Mengapa Ibu Hamil Boleh Terus Menyusukan Anak.

  Orang tua-tua selalu cakap ibu yang sedang mengandung tidak boleh susukan anak yang sedia ada. Kononnya takut bayi dalam kandungan ibu boleh mengalami kecacatan dan sebagainya. Benarkah fakta tersebut? Baca fakta yang diberikan oleh Siti Nur Suraya Mohamed ALi, IBCLC atau Pakar Laktasi terkenal berkenaan penyusuan ketika ibu sedang hamil. 1. Dapatkan maklumat Susu […]

Tips Pekatkan dan Banyakkan Susu Badan Yang Ramai Tidak Tahu

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semenjak dua menjak ni, saya selalu je dok baca mengenai susu pekat susu cair.Ini perihal susu ibu yang terhasil pekat dan cair. Sebagai ibu yang menyusukan anak,semua mommy betul-betul menitik beratkan soal pemakanan kan?? Bukan berpantang makan..tapi menjaga pemakanan agar baby dapat khasiat yang baik dari susu yang kita minum. Lagipun […]

Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

Jom buat pembelian dari cawangan berhampiran anda! Ibu pejabat Sunway Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan. Tel: 603-5622 3188  Fax: 603-5622 3199Waktu Perniagaan > Isnin hingga Sabtu : 10.00pagi – 7.00malam ************* Kuala Lumpur No. 32, Jalan Rampai Maju 3, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur. Tel: 603-4142 1067  Fax: 603-4142 1027 […]

Shaklee Malaysia

Senarai Pengedar Shaklee Malaysia

Di sini saya senaraikan Pengedar Shaklee yang sah dan berpengalaman untuk anda hubungi dan mendapatkan khidmat nasihat tentang produk Shaklee. Sila rujuk senarai dibawah mengikut negeri anda tinggal. Pengedar Shaklee KUALA LUMPUR Nama : Siti Hajar No Tel : 012-3696987 Lokasi COD : Sentul / Jalan Ipoh / Jalan Kuching / Ampang / Kompleks Damai / […]

Sakit Pinggang Ketika Menyusukan Bayi? Baca ini. Mungkin Anda Silap Posisi

Walaupun nampak macam remeh sahaja, namun kedudukan posisi ketika menyusukan bayi yang tidak betul boleh menyebabkan bayi tidak selesa, menyukarkan pelekapan dan lama-kelamaan boleh menggagalkan penyusuan ibu. Jadi, ramai ibu tidak mahu menyusu kerana menyangka kalsium dalam badan mereka berkurang akibat menyusukan bayi. Memang benar, perubahan hormon semasa menyusu menjadikan kalsium salah satu mineral yang […]