Featured Articles

Shaklee Malaysia

Senarai Pengedar Shaklee Malaysia

Di sini saya senaraikan Pengedar Shaklee yang sah dan berpengalaman untuk anda hubungi dan mendapatkan khidmat nasihat tentang produk Shaklee. Sila rujuk senarai dibawah mengikut negeri anda tinggal. Pengedar Shaklee KUALA LUMPUR Nama : Siti Hajar No Tel : 012-3696987 Lokasi COD : Sentul / Jalan Ipoh / Jalan Kuching / Ampang / Kompleks Damai / […]

Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

Jom buat pembelian dari cawangan berhampiran anda! Ibu pejabat Sunway Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan. Tel: 603-5622 3188  Fax: 603-5622 3199Waktu Perniagaan > Isnin hingga Sabtu : 10.00pagi – 7.00malam ************* Kuala Lumpur No. 32, Jalan Rampai Maju 3, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur. Tel: 603-4142 1067  Fax: 603-4142 1027 […]

Tips Pekatkan dan Banyakkan Susu Badan Yang Ramai Tidak Tahu

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semenjak dua menjak ni, saya selalu je dok baca mengenai susu pekat susu cair.Ini perihal susu ibu yang terhasil pekat dan cair. Sebagai ibu yang menyusukan anak,semua mommy betul-betul menitik beratkan soal pemakanan kan?? Bukan berpantang makan..tapi menjaga pemakanan agar baby dapat khasiat yang baik dari susu yang kita minum. Lagipun […]

5 Sebab Mengapa Ibu Hamil Boleh Terus Menyusukan Anak.

  Orang tua-tua selalu cakap ibu yang sedang mengandung tidak boleh susukan anak yang sedia ada. Kononnya takut bayi dalam kandungan ibu boleh mengalami kecacatan dan sebagainya. Benarkah fakta tersebut? Baca fakta yang diberikan oleh Siti Nur Suraya Mohamed ALi, IBCLC atau Pakar Laktasi terkenal berkenaan penyusuan ketika ibu sedang hamil. 1. Dapatkan maklumat Susu […]

CARA CEGAH DAN HILANGKAN RUAM LAMPIN BAYI. TIPS MUDAH!!

Apa itu ruam lampin?  Omputih panggil, napkin dermatitis atau napkin rash. Napkin dermatitis ni adalah kondisi bilamana kulit jadi merah dan gatal bila bersentuh dengan pampers atau napkin. Siapa yang selalu kena? Bayi berusia 3 hingga 15 bulan, terutama sekali yang pakai lampin kain tu. Sebab lampin sekarang yang pakai buang tu dah advance, ada […]

PERTANDINGAN BABY COMEL 2018

  PERTANDINGAN BABY COMEL FB ANAK IBU SIHAT ================================================= . assalamualaikum ibu cantik semuaaaaa..kami dari facebook Anak Ibu Sihat nak adakan contest baby comel . SYARAT-SYARAT PERTANDINGAN ————————————————————————————– 1. Bayi berumur 0-2 tahun pada waktu pertandingan 2. Mak hendaklah sertakan gambar, nama dan baby di ruangan komen post contest di page toddible 3. Gambar hendaklahjelas […]

5 AMALAN PENYUSUAN SUSU IBU SECARA EKSKLUSIF

Siapakah yang merasakan susu ibu tak bagus?? Angkat tangan sekarang. Ok. Takde orang angkat tangan kan. Semua faham sangat yang betapa susu ibu begitu berharga. Tak ade susu dalam dunia yang perfect macam susu ibu. Walaupun ibu tak perfect, tapi susu ibu perfect. Gituu. Rugiii sangat kalau baby belum 6 bulan, kita dah bagi susu […]

APA KEBAIKAN SUSU IBU BERBANDING SUSU FORMULA

Ibu memberi non stop kepada anak. Dari genetik sampai la apa yang ada dalam perut bayi tu. Bila jadi mak-mak ni, harapnya, kita lebih menghargai mak kita kat kampung. Dalam ayat quran Allah sendiri menyuruh ibu menyusu sehingga anak berusia 2 tahun. Bila ini dari Allah, mesti ada sesuatu yang berharga dalam susu ibu. Yang […]

CARA MUDAH MERANGSANG OTAK BAYI !

Kenapa nak rangsang rangsang otak anak kita ni? Sebabbb waktu anak ni baby lah, otak mereka macam span. Semua benda diserap. Jadi bila bayi ni besar, otak dia dah adapt dan mula nak menerima lebih banyak benda baru. Pepatah kata, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Baby kecik ni macam rebung, apa yang mereka lihat dan […]

CABARAN MENYUSU BAYI BUKTIKAN ANDA WANITA HEBAT!

Kalau ibu yang pertama kali menyusu mesti ia adalah memori yang menggamit 1001 kenangan kan? Ada yang best, ada yang tak best.  Menyusu bukan lah duduk atas kerusi dan tunggu baby habis menyusu. No no no. Ia bermain dengan emosi mental fizikal semua lah.  Tahu tak apa cabaran dalam menyusu? Tiada lagi tidur yang nyenyak […]